Speelgoedsessie

Kinderen leren door te spelen. Gemiddeld hebben kinderen 75 stuks speelgoed maar spelen ze het grootste deel van de tijd maar met 15 stuks. Nieuw speelgoed komt makkelijk je huis binnen. Voor je het weet zie je door de hoeveelheid speelgoed het spel niet meer. De oplossing tot beter leren spelen zit in minder speelgoed. Afgestemd op de ontwikkeling van jouw kind. Als Professional Organizer met een achtergrond in de jeugdhulpverlening, help ik jou graag aan zelfstandig en fantasierijk spel voor jouw kind(eren.)

Van speelfrustraties naar speelplezier

Als ouder wil je het beste voor je kind(eren). Je weet hoe belangrijk spelen is. Toch merk je dat je kind(eren) weinig in hun spel kunnen opgaan. Je vraagt je af waarom, er is toch genoeg speelgoed? De oplossing zoek je tot nu toe in het aanschaffen van iets nieuws. Dat werkt even, tot de verveling weer toeslaat. Om overzicht over het speelgoed te houden, probeer je een systeem aan te brengen. Maar het samen moeten opruimen zorgt vaker voor frustratie dan voor het overzicht dat je zoekt. Helemaal niet gek, maar het kan écht anders! Met een speelgoedsessie gaan we van speelfrustraties naar speelplezier!

Zo ziet een speelgoedsessie eruit

In 4 uur tijd zoeken we aan de hand van mijn stappenplan samen het speelgoed van jouw kind(eren) uit. Jij beslist wat blijft en wat weg gaat. Samen kijken we naar de organisatie van het speelgoed in jullie huis. Waar wordt het speelgoed opgeborgen? Is er een speelhoek die uitnodigt tot zelfstandig en fantasierijk spel? Wat voor speelgoed wordt aangeboden en sluit dit aan op de spelontwikkeling van jouw kind(eren)? 

We vormen een goed speelgoedsysteem aan de hand van de 'Minder speelgoed, meer spel' principes. Hierbij kun je denken aan: ABC speelgoed, de speelgoed schijf van 5, speelschema’s, open en gesloten speelgoed, actief en passief speelgoed, speelgoedrotatie, uitnodiging tot spel, spelontwikkeling en zelfstandig spelen en opruimen. Met het speelgoedplan op maat, blijf je het geleerde ook zonder mijn hulp toepassen. Er is weer ruimte voor speelplezier in huis!

Gratis kennismakingsgesprek

Online training

Achter de schermen werk ik aan de online training 'Minder speelgoed, Meer spel.' Hierin neem ik je in verschillende modules mee in alle 'minder speelgoed, meer spel principes.' Aan de hand van behapbare opdrachten ga je deze zelf toepassen in jouw thuissituatie. Mét mijn expertise op afstand. Als eerste op de hoogte zijn wanneer deze gaat starten? En profiteren van een fijne openingskorting? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik neem je er in mee!